13. İZZET BAYSAL SOSYAL SORUMLULUK ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULDU

13 Mayıs 2018 Pazar - Odamız tarafından 2006 yılından bu güne her yıl İzzet Baysal Şükran Günlerinde verilen İzzet Baysal Sosyal Sorumluluk Ödülü bu yıl da sahibini buldu. 2018 yılı İzzet Baysal Sosyal Sorumluluk Ödülü'nü hayırsever Mithat Dayıoğlu kazandı.

Odamız konferans salonunda düzenlenen ödül törenine Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı,  İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve Mütevelli Heyeti, Odamız Meclis Başkanı Halit Ergül, Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Oda Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan ödül töreni müzik dinletisi ile devam etti.

“Buraya Aday Olan Bütün İsimler Çok Değerli”

Açılış konuşmasının yapan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, “Bugün Şükran Günlerimizin son günü. 2006 yılından beri verdiğimiz bu sosyal sorumluluk ödülünü bugün taçlandırma günü. Bu ödülümüzü, ilimiz için karşılıksız yapılan hayırları ödüllendirmek hem de yeni İzzet Baysal’ları teşvik etmek için veriyoruz. İzzet Baysal Sosyal Sorumluluk Ödülü siz değerli büyüklerimizin destekleri ile ilimizin en anlamlı, en özel ödülü haline geldi. Vakfımız 31 yıl boyunca eğitim ve sağlığa hizmet veriyor. Sağlık alanında ve eğitim alanında yatırımlar yapıyor. İzzet Baysal ismi ebediyete kadar yaşatılacaktır bu katkılarla. Hala vakfımız ilk günkü heyecanlarla yatırımlarına devam etmekte. İzzet Baba’mızın emaneti olan Ahmet Baysal’a uzun ömürler diliyoruz. Aynı zamanda hayırseverlik anlamında tüm ülkeye örnek olmuş eşsiz hayırsever İzzet Baba’mızı bu vesile ile rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz.

İzzet Baysal Sosyal Sorumluluk ödülü için istişarelerimize başladık, bu bütün şehrimize ve ilçelerimize açık davet gönderdik. Bu yıl da çeşitli adaylar belirlendi. Bizim birini seçmemiz gerekiyordu. Buraya aday olmak çok önemli ve biz onlara çok değer veriyoruz. Toplumdan aldığını topluma vermeyi, kendisine ilke edinmiş bir şehrin ferdi olmaktan sonsuz mutluluk duyuyoruz. Kendilerini tebrik ediyor, yeni hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Seçici kurulumuz oy birliği ile 2018 yılı Sosyal Sorumluluk Ödülünün sahibini bir çok farklı alanda yaptığı hayır işleri ile ilimizde genç, yaşlı bir çok kişinin hayatına bir kenarından dokunmuş olan makine mühendisi iş adamı Sayın Mithat Dayıoğlu’dur” dedi.

Ateş’in konuşmasının ardından ödül sahibi hayırsever işadamı Mithat Dayıoğlu’nun özgeçmişi okundu.

“Odamız, Bizleri Sevindirmeye Devam Ediyor”

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ise konuşmasında Bolu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başlatılan Sosyal Sorumluluk Ödülü nedeniyle kendilerine teşekkür etti. Baysal, “Ben, bilhassa Ticaret Odamıza, İzzet Baysal Sorumluluk Ödülünü kazananları teşvik edici mahiyetteki girişimine teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi bu ödül, Ticaret Odamızın verdiği bir kararla verilen bir ödül. Bizlerin yada, amcam İzzet Baysal’ın istediği şekilde değil. Odamızın verdiği kararla verilmektedir. Bizleri sevindirmeye ve mesut etmeye devam ediyor. Ticaret ve Sanayi Odamızı ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum. Bu yıl ödül alan Mithat Dayıoğlu’nu tebrik ediyorum. İlçemize güzel hayırlar yapmış ve yapmaya da devam edecektir. Benim Dayıoğlu ve Geredeli hemşerilerimizden bir ricam var. Gerede’de bulunan İzzet Baysal kampüsüne Türkiye’nin dört bir yanından yavrularımız geliyor. Bunu tüm ilçelerimiz için de söylüyorum. Bu evlatlarımıza sahip çıkalım. Onlara kol kanat gerelim. Yeniden bu yılki ödülün sahibi Mithat Dayıoğlu’nu tebrik ediyorum” diye konuştu.

Hayırsever Dayıoğlu Ödülünü Aldı

Yapılan konuşmaların ardından Bolu Valisi Aydın Baruş ve diğer protokol üyeleri İzzet Baysal Sosyal Sorumluluk Ödülünün bu yılki sahibi Hayırsever Mithat Dayıoğlu’na ödülü verildi.

Ödülü Hayırsever Dayıoğlu’na takdim eden Bolu Valisi Aydın Baruş, burada yaptığı konuşmada Dayıoğlu’nu tebrik ederek, “Hayırseverimiz Gerede’ye çok güzel eserler verdi ve vermeye de devam edeceğine eminim. Kendisini tebrik ediyorum. Diğer taraftan Gerede’deki Yüksekokulumuza bir ek bina ihtiyacı var. Bu konuda sadece Mithat Dayıoğlu’nun değil tüm hayırseverlerimizin katkılarını bekliyorum.” şeklinde konuştu.

“Bana Bu Ödülü Layık Gördüğünüz İçin Hepinize Çok Teşekkür Ediyorum”

Ödül töreninde son konuşmayı ödül sahibi hayırsever işadamı Mithat Dayıoğlu yaptı. Duygularını dile getiren Mithat Dayıoğlu şunları söyledi; “Bu mutlu günde beni onurlandırdınız, teşrif ettiniz hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Bana bu ödülü layık görenlere teşekkür ediyorum. İnsanların hayatında rol modeller vardır. Benim rol modelim büyükbabam Mithat Dayıoğlu’dur. Çok hayırsever bir insandı. Bugüne kadar ne yaptıysam onun adına yapmaya çalıştım. Elimden geldiği kadar onlara layık olmaya çalıştım. Gerede’de elimizden geldiği kadar hayır işlerine ağırlık verdik. Gerede’den kopmadık. Gerede’de sürekli bir şeyler yapmaya çalıştım. Sağ olsun Gerede Ticaret Odası Başkanımız ve Belediye Başkanımız sürekli beni teşvik eder, destek olur. Bu sene kısmet olursa bir tarihi yapı var. O projeye başlıyoruz inşallah. Bitirmeye çalışıyoruz. Bir dahaki seneye de sözüm var. Benim ve eşim adına bir kız talebe yurdu yapmayı düşünüyoruz. Valimizin isteğini de sıraya koyduk. Allah ömür verirse onları yapmaya çalışacağım. Ben Geredeliyim ama yarım Bolulu. Tekrar bana bu ödülü layık gördüğünüz için hepinize çok teşekkür ediyorum.”

Tören programı, çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Duyurular   [Tümü]