BAŞKAN ATEŞ MUDURNU'DA ÇEŞİTLİ PROGRAMLARA KATILDI

02 Kasım 2018 Cuma - Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, “Mudurnu Tarihi Ahi Kenti: Ahilik'in Tanıkları” isimli UNESCO Dünya Mirası Adaylık Dosyası paydaş toplantısı için gittiği Mudurnu'da çeşitli programlara katıldı.

Başkan Türker Ateş, ilk olarak Mudurnu Belediyesi’nde gerçekleştirilen “Mudurnu Tarihi Ahi Kenti: Ahilik’in Tanıkları” isimli UNESCO Dünya Mirası Adaylık Dosyası paydaş toplantısına iştirak etti. Toplantı, Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS) temsilcisi Prof.Dr. Bernhard Furrer, Mudurnu Kültürel Miras Alan Yönetimi Başkanı Dr. Ege Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, akademisyenler ve paydaş kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda “Mudurnu Tarihi Ahi Kenti: Ahilik’in Tanıkları” isimli UNESCO Dünya Mirası Adaylık Dosyası hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verildi.

Toplantı sonrasında Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl’ü makamında ziyaret eden Başkan Türker Ateş, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında Başkan İnegöl ile bilgi ve görüş alışverişinde bulundu.

Başkan Türker Ateş, sonrasında Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl ile birlikte Mudurnu Kaymakamlığı görevine atanan Emine Dilce’yi makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Başkan Türker Ateş son olarak, Mudurnu’da ahilik kültürünün bir mirası olarak her Cuma günü tarihi Arasta’da yapılmaya devam eden Esnaf Duası’na katıldı; esnaflarla sohbet etti.