MESLEK KOMİTELERİNİN BİRİNCİ TOPLANTILARI YAPILDI

Odamızda 1 Nisan'da yapılan seçimler sonrası önümüzdeki dört yıl süreyle görev yapacak olan meslek komitelerinin toplantılarının birinci toplantıları gerçekleştirildi. Toplantılarda görev dağılımı yapıldı, sektörlerin gündemindeki konular istişare edildi.

Gıda, içecek ve tütün toptan ve perakende ticareti ile tarım, ormancılık ve balıkçılık sektörlerinde faaliyet gösteren üyelerin bulunduğu 1. meslek grubuna ait meslek komitesinin toplantısı, komite üyeleri Türker Ateş, Gürhan Gökdemir, Rıfat Doğan, Hayrettin Gürer, Ergün Söbütay ve Mehmet Ali Yamaner’in katılımıyla yapıldı. Toplantıda komite üyeleri arasında yapılan seçim sonucunda komite başkanlığına Ergün Söbütay, yardımcılığı görevine ise Mehmet Ali Yamaner seçildi.

Giyim eşyası, ayakkabı, deri eşya, mobilya ve ev eşyası vb. firmalarının bulunduğu 2. meslek komitesinin toplantısına, komite üyeleri Melih Yaman, Salih Aziz Ardıhan, Fazilet Tekman ve Murat Yerlikaya katıldı. Yapılan seçimde Komite başkanlığı görevine Murat Yerlikaya, yardımcılığına ise Fazilet Tekman seçildi.

Bilgisayar, kırtasiye, basın-yayın hizmetleri vb. sektörlerde faaliyet gösteren üyelerin bulunduğu 3. meslek grubuna ait meslek komitesinin toplantısı, komite üyeleri Atila Çelikpençe, Kayhan Perçin, İdris Ozan Albayrak ve Kemal Sert’in katılımıyla yapıldı. Toplantıda komite üyeleri arasında yapılan seçim sonucunda komite başkanlığına İdris Ozan Albayrak, yardımcılığı görevine ise Turgay Şahinoğlu seçildi.

Bankacılık, finans, sigorta vb. alanlarında faaliyet gösteren üyelerin bulunduğu 4. meslek grubuna ait meslek komitesinin toplantısı, komite üyeleri Emin Semercioğlu, İsmail Öztürk, Saniye Yirmibeşlioğlu, İlyas Özçelik ve İlhami Konuk’un katılımıyla yapıldı. Toplantıda komite üyeleri arasında yapılan seçim sonucunda komite başkanlığına Saniye Yirmibeşlioğlu, yardımcılığı görevine ise İlyas Özçelik seçildi.

Turizm, konaklama ve yiyecek-içecek hizmetleri firmalarının yer aldığı 5. meslek komitesi, komite üyeleri Halit Ergül, İlkay Bayrak, Abdullah Ayarcan, Ayşegül Özenç ve Hamit Efe Çavuşoğlu’nun katılımıyla toplandı. Yapılan seçimde Komite başkanlığı görevine Ayşegül Özenç, yardımcılığına ise Hamit Efe Çavuşoğlu seçildi.

Eğitim, sağlık, sosyal hizmetler vb. hizmet sektörü firmalarının bulunduğu 6. meslek komitesi, komite üyeleri Lebibe Özçağlar, Erhan Özdemir, Ayşe Nuray Namdar, Alper Çalışan ve İlhami Ertem’in katılımıyla toplandı. Yapılan seçimde Komite başkanlığı görevine Ayşe Nuray Namdar, yardımcılığına ise Alper Çalışan seçildi.

Karma imalat sanayi firmalarının bulunduğu 7. meslek komitesinin toplantısı ise Komite üyeleri Savaş Sakarya, Cemil Akay, Mustafa Acar ve Tanay Tanyar’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda yapılan seçimde Komite Başkanlığına Mustafa Acar, yardımcılığına ise Savaş Sakarya seçildi.

Gıda üreticilerinin yer aldığı 8. meslek grubuna ait meslek komitesinin toplantısı, komite üyeleri Mustafa Özkoparan, Oktay Türk, Yücel Yılmaz, Hasan Namdar, Yavuz Ekinci, Muazzez Büyükarmutçu ve İsmail Vardur’un katılımıyla yapıldı. Toplantıda komite üyeleri arasında yapılan seçim sonucunda komite başkanlığına Yavuz Ekinci, yardımcılığı görevine ise Yücel Yılmaz seçildi.

İnşaat, müteahhitlik, mimarlık ve mühendislik hizmetleri firmalarının bulunduğu 9. meslek komitesinin toplantısı ise Komite üyeleri Abdullah Alemdar, Aydoğan Tekin, Hasan Ayar, Murat Ceylan ve Erol Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda yapılan seçimde Komite Başkanlığına Aydoğan Tekin, yardımcılığına ise Hasan Ayar seçildi.

İnşaat malzemeleri, hırdavat, sıhhi tesisat vb. sektörlerde faaliyet gösteren üyelerin bulunduğu 10. meslek grubuna ait meslek komitesinin toplantısı, komite üyeleri Cumhur Özçelik, Süleyman Ulutürk ve Zeki Varlık’ın katılımıyla yapıldı. Toplantıda komite üyeleri arasında yapılan seçim sonucunda komite başkanlığına Zeki Varlık, yardımcılığı görevine ise Süleyman Ulutürk seçildi.

Otomotiv yedek parça, akaryakıt vb. sektörlerde faaliyet gösteren firmaların bulunduğu 11. meslek komitesinin toplantısı ise Komite üyeleri Engin Ergin, Mehmet Tamer Çizmecioğlu, Hüseyin Yüksel ve Metin Ülkü’nün katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda yapılan seçimde Komite Başkanlığına Mehmet Tamer Çizmecioğlu, yardımcılığına ise Hüseyin Yüksel seçildi.

Taşımacılık firmalarının yer aldığı 12. meslek komitesi, komite üyeleri Hakkı Fidan, İlhami Kesen, Aydın Afacan, İlhami Güngör ve Ertaş Turgut’un katılımıyla toplandı. Yapılan seçimde Komite başkanlığı görevine İlhami Kesen, yardımcılığına ise Aydın Afacan seçildi.

Orman ürünleri imalatı sektörü firmalarının bulunduğu 13. meslek komitesinin toplantısına, komite üyeleri Muzaffer Gündüz, Ufuk Alın ve Ziya Kurnaz katıldı. Yapılan seçimde Komite başkanlığı görevine Muzaffer Gündüz, yardımcılığına ise Ufuk Alın seçildi.

Ana metal sanayi, makine ve teçhizat imalatı vb. sektörlerde faaliyet gösteren firmaların bulunduğu 14. meslek komitesinin toplantısı ise Komite üyeleri A. Ayhan Önder, Metin Kumaş, Adil Semercioğlu, Bahadır Adsız Yüce ve Tolga Başoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda yapılan seçimde Komite Başkanlığına Adil Semercioğlu, yardımcılığına ise Metin Kumaş seçildi.

Kuyumcu, optik, saat vb. iş kollarında yer alan firmaların bulunduğu 15. meslek komitesinin toplantısı ise Komite üyeleri Fatih Yamaner, Vedat Yardemir, Güler Burkucu, İhsan Sarıkaya ve Mehmet Demir’in katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda yapılan seçimde Komite Başkanlığına Vedat Yardemir, yardımcılığına ise Güler Burkucu seçildi.

Odamız meslek komiteleri, 5174 sayılı Kanun uyarınca aylık olarak yapacakları toplantılarda kendi meslek gruplarının gündemindeki konular hakkında görüş alışverişinde bulunacak, ayrıca gruplarında yer alan üyelerin sorun, talep ve beklentileri ile ilgili Oda Meclisi ve Yönetim Kurulu ile üye grupları arasında bir köprü işlevi üstlenecek.