Türk-Ukranya İş Konseyi Ortak Toplantısı

TOBB'dan alınan yazıda, 01–03 Ekim 2012 tarihlerinde Ukrayna'nın başkenti Kiev'e bir çalışma ziyareti düzenleneceği ve ziyaret kapsamında “Türk – Ukrayna İş Konseyi Ortak Toplantısı” gerçekleştirileceği bildirilmiştir.

DEİK Türk Ukrayna İş Konseyi ve Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde yapılacak toplantıya Ukrayna'nın üst düzey devlet yetkililerinin, yerel kamu kurumlarının yöneticilerinin, özel sektör kuruluşları temsilcilerinin ve işadamlarının katılacağı belirtilmiş olup toplantıda iki ülke arasında ticari ve ekonomik işbirliğinin gelişimi, bu alanda karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında görüşmeler ve ikili iş görüşmeleri yapılacağı ifade edilmiştir.

Toplantının yanı sıra, Kiev'de bulunan Türk işadamları dernekleri ve Ukrayna iş dünyası örgütlerinden olan Ukrayna İşverenler Federasyonu'nu ziyaret edileceği ayrıca, Ukrayna gümrük sistemindeki yeni düzenlemeler ve gümrük prosedürleri ile ilgili bilgi almak üzere Kiev Bölgesi Gümrük Müdürlüğü'nde yetkililerle görüşmeler yapılmasının planlandığı belirtilmiştir.

Söz konusu çalışma ziyaretine katılımın düşünülmesi halinde ekte yer alan başvuru formunun doldurularak, 300 Euro meblağındaki avansın yatırıldığına dair banka dekontu ile birlikte (Türkiye İş Bankası Beyoğlu Şubesi, Şube kodu: 1011, Hesap numarası: 3314567, IBAN: TR950006400000210 113314567, Euro Hesabı) yatırmaları gerekmektedir. İki gecelik konaklama, transferler, tercüme hizmetleri vs. giderlerden oluşan toplam katılım bedeli önümüzdeki günlerde belirlenecek ve ödenmesi gereken fark tutarı avansı yatırarak, ön başvuruda bulunan firma temsilcilerine bildirilecektir. Uçak biletleri katılımcılar tarafından ayrıca temin edilecektir. Ukrayna Türk vatandaşlarına vize uygulamamaktadır.) en geç 21 Eylül 2012 Cuma günü mesai sonuna kadar DEİK'e (Elnur Osmanov; E-mail: eosmanov@deik.org.tr , Tel: 0 212 339 50 67, Faks: 0 212 270 37 84 / 270 30 92 / 270 35 92) ön teyid verilmesi gerektiği hususunu,

Bilgilerinize sunarız,

Duyurunun fotoğrafları