ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE ÇALIŞMALAR HIZ KAZANIYOR

10 Nisan 2019 Çarşamba - Üniversite-Sanayi işbirliğinin tarafları, işbirliğini kazan-kazan yaklaşımıyla ve “Eğitim İçinde Üretiyor, Üretim İçinde Eğitiyoruz” sloganıyla en verimli biçimde hayata geçirebilmek için çalışmaları hızlandırdı.

Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen istişare toplantısı, üniversite-sanayi işbirliğinin taraflarını bir araya getirdi. Toplantıya BAİBÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Alişarlı, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Kaygusuz, OSB Müdürü Mustafa Gülen, OSB’de faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Toplantıda 3+1 modeliyle hayata geçirilecek olan öğretim modeli ve bu kapsamda sanayi kuruluşları ile öğrencilere mesleki bilgi ve pratik kazandırmaya yönelik yapılacak işbirliği faaliyetleri hakkında Yüksekokul Müdürü Prof.Dr. Ömer Özyurt bir sunum gerçekleştirdi.

Başkan Türker Ateş, toplantıda yaptığı konuşmada Bolu’daki sanayicilerin meslek kuruluşu olarak bu toplantıyı son derece önemsediklerini ifade etti. İlimizde Organize Sanayi Bölgesi’nde bir meslek yüksekokulu bulunuyor olmasının sanayiciler açısından da önemli bir avantaj olduğunu kaydeden Ateş, diğer şehirlerden de örnekler vererek sonuç odaklı bir süreç yönetimi ile firmalarımızın ihtiyaç duydukları insan kaynağını kendilerine kazandırmayı amaçladıklarını dile getirdi. Başkan Ateş, bundan sonra izlenecek olan süreçte, gerek müfredat çalışmaları ve gerekse firmalar ile yapılacak olan tespit çalışmalarında ölçeğin yalnızca OSB’de yer alan sanayicilerle sınırlı tutmayıp, diğer bölgelerdeki sanayi kuruluşlarını da içerecek şekilde daha geniş bir çerçevede hareket edilmesini istedi. Başkan Ateş, Oda olarak bu süreçte kendi üzerlerine düşen ne varsa yerine getirmeye hazır olduklarını ifade etti.