Bolu TSO

Çevrimiçi
Bolu TSO

Merhaba 👋

Bize soru sorabilirsiniz?

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK GERİ DÖNÜŞÜM VE SIFIR ATIK ZİRVESİ ODAMIZDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Odamız ve TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde Sürdürülebilirlik Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi Odamızda gerçekleştirildi.

Odamız Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşması yapan Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Ayarcan, sürdürülebilirlik geri dönüşüm ve sıfır atığın, İş Dünyası için çevresel etkileri en aza indirerek doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak açısından kritik öneme sahip olduğunu söyledi. Ayarcan, bu konuda Çatı Kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde de 2021 yılında Atık ve Geri Dönüşüm Sanayi Meclisi kurulduğunu ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak da üyelere, sürdürülebilirlik geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda rehberlik etmek, kaynak sağlamak ve bilinçlendirme çalışmaları yürütüldüğünü ifade etti.

TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce ise, israftan kaçınma, atığın önlenmesi, azaltımı, yeniden kullanımı ve geri dönüşümünün teşvik edilmesi ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için Dünyada ve ülkemizde hayata geçirilen Sıfır Atık projelerinin önemine dikkat çekti. Yüce, bu konuda Bolu Ticaret ve Sanayi Odası koordinesinde TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu olarak Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Okullarımızda Sıfır Atık Projesini hayata geçirdik. Bu proje kapsamında okullarımızda yarışmalar düzenlediklerini anlattı.

Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen’de programına katılarak konuşma yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından ilk olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Çevre Daire Müdürlüğü’nden Esin Özarslan, Sıfır Atık ve Geri Dönüşümün Önemi konulu sunumunu yaptı. Daha sonra 3 oturum halinde gerçekleştirilen programda, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Öğretim Üyesi Prof.Dr. Gülsüm Yaldız (Tarımda Sürdürülebilirlik), Bolu İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Hasan Taş (Tarımda Sıfır Atık Yaklaşımları ve Yenilikler), Ardıç Yaşam Atölyesi firma yetkilisi Sündüz Burcu Nalbantoğlu (Sıfır Atık Tarım Projelerinden İncelikler / Sürdürülebilir Üretim), Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Oya Eru (Sanayide Sürdürülebilirlik), İş insanı Esra Erbay (Sıfır Atık Projelerinden Başarı Hikayeleri E-Atıklar ve diğer başarı hikayeleri), Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç.Dr. Berrin Topuz (İklim Değişikliği, Yeşil Mutabakat ve Karbon Ayak İzi), Mengen Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Osman Çavuş (Evlerde Sıfır Atık) ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Alişarlı (Gıda Güvenliği) konularında katılımcılara bilgiler verdiler.

Program, TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ilimizdeki liselerde düzenlenen Dönüştür Değer Kat Sıfır Atık yarışmasına katılarak ödül almaya hak kazanan Okullara ödüllerinin takdimi ile sona erdi.

Menü Görüntüle