Değerli Üyelerimiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından iletilen yazıda, şirketlerin asgari sermaye tutarlarına ilişkin önemli bir hatırlatma yapılmıştır.
🔹 Anonim şirketlerde asgari sermaye tutarı 250.000 TL,
🔹 Limited şirketlerde asgari sermaye tutarı 50.000 TL,
🔹 Kayıtlı sermaye sistemini kabul etmiş halka açık olmayan anonim şirketlerde başlangıç sermayesi ise en az 500.000 TL olarak uygulanmaktadır.
⏰ Son tarih: 31 Aralık 2026
Mevcut sermayesi belirtilen asgari tutarların altında kalan anonim ve limited şirketlerin, 31.12.2026 tarihine kadar sermaye artırım işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.
⚠️ Önemle Duyurulur: Belirlenen süre içerisinde sermayesini gerekli tutara yükseltmeyen anonim ve limited şirketler, Türk Ticaret Kanunu’nun Geçici 15’inci maddesi kapsamında başka bir işleme gerek kalmaksızın infisah etmiş (münfesih) sayılacaktır.
Kayıtlı sermaye sistemini kabul etmiş halka açık olmayan anonim şirketlerin de başlangıç ve çıkarılmış sermayelerini süresi içerisinde 500.000 TL’ye yükseltmemeleri halinde kayıtlı sermaye sisteminden çıkmış sayılacakları belirtilmektedir.
📌 Üyelerimizin herhangi bir hak kaybı yaşamamaları, şirketlerinin hukuki statülerini korumaları ve ticari faaliyetlerini kesintisiz sürdürebilmeleri için gerekli sermaye artırım işlemlerini 31 Aralık 2026 tarihini beklemeden tamamlamaları önemle hatırlatılır.
Saygılarımızla,
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası
