KAMUOYUNA DUYURULUR

06.03.2024 tarihinde www.boluolay.com ve www.bolugundem.com internet adreslerinde yayınlanan “BTSO’da yüksek maaş krizi, genel sekreteri görevden etti”, “Ballı Maaş Skandalı Sonrası, BTSO’da şok gelişme” ve “Bolu Ticaret ve Sanayi Odasında o isim görevinden alındı; Apar topar yıllık izne ayrıldı” başlıklı haberler içeriğinde yer alan Odamız Genel Sekreteri İsmail Gören’in, Odamız Yönetim Kurulu Üyelerinin oy birliği ile görevinden alındığı ve yerine Oda Muhasebe Servisinde görev yapan Esra E. Demirbaş’ın yeni oda Genel Sekreteri olarak atandığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. 2004 yılında başlamış olduğu Genel Sekreter görevini 20 yıldır yürütmekte olan Odamız Genel Sekreteri İsmail Gören, yasal olarak hak ettiği yıllık iznini kullanmaktadır ve izin süresi dolduğunda görevini ifa etmeye devam edecektir.

Yazılı ve görsel basın kuruluşlarının haber yayını yaparken bağlı kalması gereken en önemli ilke olan meslek etiği ve doğru bilgilendirme ilkesi çerçevesinde, kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye ve yönlendirmeye neden olacak yayınların yapılmaması veya Odamız ile ilgili yapılacak haberlerin gerçekliliğinin bizzat Odamız kaynaklı olup olmadığı sorgulanmadan yayın aşamasına geçilmemesi hususunda gereğini rica ederiz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.